Ολοκληρώθηκε χθες 13 Μαίου η δράση των μαθητών του δημοτικού σχολείου Συκιάς με θέμα “ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2015”  στην παραλία της Συκιάς.


Καπελάκια , γάντια και με μια σακουλα στο χέρι οι μικροί μαθητές έδωσαν το παράδειγμα σε όλους μας, δουλεύοντας με κέφι σε μια παραλία που και φέτος πήρε την διάκριση της Γαλάζιας Σημαίας ως μια από τις καθαρότερες και ποιοτικότερες παραλίες.
Η Γαλάζια Σημαία λοιπόν στους μικρούς μαθητές του δημοτικού μας σχολείου....

Ένα μεγάλο μπράβο !!!!

Ο Σύλλογος Γυναικών Συκιάς  ''ΤΟΡΩΝΗ'' και φετος αναβιωνει το εθιμο ''ΑΝΑΜΑ ΤΗς ΦΩΤΙΑΣ την παραμονη της πρωτομαγιας.


Ελάτε να υποδεχθούμε τον Μάη με λαικη ορχηστρα χορο κρασι και κεράσματα .....Σας περιμένουμε...


 Ωρα έναρξης Εκδήλωσεις στις 2Ο.00 στο φυλακειο πυροσβεστων [παλια σφαγεια] 

Μαζί μας :

  • Η εθελοντικη ομαδα ΟΠΕΔΤ 
  • Η Ανεξάρτητη Εθελοντική Ομάδα Συκιάς
  • Ο ΣΦ ΠΑΟΚ Συκιάς


ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ //ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάς "Τα Συκιωτάκια" σας προσκαλεί την δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Απριλίου 2015 στην Συκιά  Χαλκιδικής για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου.


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


Δευτέρα 13/04

12:00 Αφιξη ιππέων και Αλόγων.
15:00 Εκκίνηση Πορείας 10χλμ.
Συγκέντρωση ιππέων στην πλατεία για την παραλαβή και την περιφορά της εικόνας του Αγίου. | Έναρξη εκδηλώσεων | Ιστορική αναδρομή του εθίμου του Αγ. Γεωργίου στη Συκιά.
18:30 Θεατρική αναπαράσταση του βίου του Αγ. Γεωργίου από την θεατρική παιδική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου  Συκιάς «ΤΑ ΣΥΚΙΩΤΑΚΙΑ».
19:30 Το χορευτικό τμήμα παραστάσεων θα χορέψει με συνοδεία τοπικής λαϊκής ορχήστρας και θα ακολουθήσει το  καθιερωμένο γλέντι με φαγητό και ποτο.


Τρίτη 14/04

08:00  Συνάντηση Ιππέων
08:30   Αναχώρηση Ιππέων για το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου.
09:00  Εκκλησιασμός
10:30  Αναχώρηση αλόγων και ιππέων για την παραλία της Συκιάς
11:30  Έναρξη αλλογοδρομιών
13:00  Απονομή αναμνηστικών και λήξη της εκδήλωσης

Δηλώσεις Συμμετοχής στο τηλέφωνο 6944295138

Το Διήμερο Εκδηλώσεων του Αγίου Γεωργίου και οι Αλογοδρομίες στην Συκιά.

 

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το διήμερο των εκδηλώσεων προς τιμήν  του Αγίου Γεωργίου που πραγματοποιειται κάθε χρόνο στην Συκιά Χαλκιδικής την τρίτη μέρα του Πάσχα.


Οι αλογοδρομίες στην παραλία της Συκιάς, ένα έθιμο που αναβιώνει τα τελευταία χρόνια και οργανωνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συκιάς Τα Συκιωτάκια με τη συνεργασία από τους υπόλοιπους φορείς της περιοχής και την συμμετοχή ιππικών Συλλόγων από τη βόρεια Ελλάδα, προσέλκυσαν και φέτος πάρα πολλούς επισκέπτες από τη Σιθωνία .


Με τη συμμετοχή 30 ιππέων, τόσο από τη Συκιά αλλά και από τον Λαγκαδά και το Σχολάρι με καθαρόαιμά , ημίαιμα και ντόπια άλογα , οι κούρσες ελάβαν μέρος στην παραλία της Συκιάς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν φέτος για πρώτη χρονιά από τη Λαμπροδευτέρα, παραμονή της γιορτής, με την περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου, αλλά και θεατρική παράσταση από την παιδική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Τα Συκιωτάκια", καθώς και χορευτικές εκδηλώσεις, που έλαβαν μέρος στο πάρκο της Νιόβης , στο κέντρο του χωριού με την παρουσία του Δημάρχου, Γιάννη Τζίτζιου.
Σε όλο το πάρκο στρώθηκαν τραπέζια και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τα Συκιωτάκια πρόσφεραν φαγητό και κρασί στους παρευρισκόμενους επισκέπτες και με τη συνοδεία τοπικής ορχήστρας μουσικών στήθηκε γλέντι και χορός.


Μια καταπληκτική και πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση που ξεκίνησε στις έξι το απόγευμα εώς αργά το βράδυ.


Ένα μεγάλο μπράβο στα μέλη του Πολιτιστικού Σύλλογου Συκιάς Τα Συκιωτάκια και όλους του εθελοντές της Συκιάς που έτρεξαν και κουράστηκαν για την οργάνωση και πραγματοποίηση αυτής της υπέροχης εκδήλωσης.


Στις 28 Φεβρουαρίου Σάβατο ανήμερα του Αγίου Θεοδώρου.Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Θεοδώρου το πρωί θα τελεστεί μετά από πολλά χρόνια ξανά η λειτουργία στο ξωκλησι του Αγίου στο Πηγαδάκι Συκιάς.