Εκδρομή στον Ίταμο με τη γενιά των κενταύρων και των αμαζόνων.

αλογα και καβαλάρηδες της Συκιάς Χαλκιδικής


Σιγουρα δεν μπορείς να το δεις τωρα πια σε πολλά μέρη της γης, αλλά στη Συκιά ζει ακόμα το πνευμα των προγόνων μας και το αιμα τους κυλά ακόμα στις φλέβες των κατοικων της.
Εδώ υπάρχει ακόμα η γενιά των Κενταύρων και των Αμαζόνων και εκεί που περπατάς μην τρομάξεις αν καβαλάρηδες περάσουν δίπλα σου.
Οι νέοι και  οι νέες της Συκιάς έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τα άλογα και την ιππασία, υπάρχουν και ομάδες καβαλάρηδων που αρκετά συχνά κάνουν εξορμήσεις και διαδρομές με τα άλογα τους στην μαγευτική φύση της Συκιάς και όλης της χρσονήσου.
Μεσα χρόνο διοργανώνονται αρκετές εκδρομές με διανυκτερεύσεις στον Ίταμο και σε άλλα σημεία της περιοχής , όπου όσοι συμμετέχουν κάνουν την διαδρομή με τα άλογα τους.
Μοναδικές εξορμήσεις στη φύση της Σιθωνίας αλλά και ένα μοναδικό θέαμα , όταν όλα τα άλογα με τους καβαλάρηδες τους περνούν μέσα από την πλατεία του χωριού.
Ελπίζουμε να τους δούμε και σε άλλες παρελάσεις και εκδηλώσεις του χωριού στο μέλλον.

καβαλάρηδες στη Συκια χαλκιδικη

Εκδρομές και εξορμήσεις στη φύση της Σιθωνίας.

 excursions in sykia halkidiki- small church

Η χερσόνησος της Σιθωνίας μπορεί να μην διαθέτει τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που υπάρχουν στην Κασσάνδρα , αλλά έχει διαφυλάξει την άγρια και μοναδική της φυσική ομορφιά.

Υπάρχουν πολλές τοποθεσίες που θα μαγέψουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη , είτε επιλέξει την πλευρά της θάλασσας , είτε την πλευρά του βουνού για την εξορμησή του.

 Η Συκιά είναι ένα από τις πιο προικισμένες από την φύση τοποθεσίες , με παραλίες μικρές και εύκολα προσβάσιμες καθώς και μέρη με μαγευτική ομορφιά στην ηπειρωτική της πλευρά.

Mικρά εξωκλήσια και ορεινά μονοπάτια θα βρείτε πολλά για την εκδρομή σας, από την Αγία Μηγδαληνή εώς τα Πλατάνια και από την Αγριδιά εώς το Κριαρίτσι , υπάρχουν ιδανικές τοποθεσίες για να αποδράσετε και να μείνετε κρυμμένοι απολαμβάνοντας την ηρεμία και την μαγεία γύρω σας.

Εκείνο που θα χρειαστειτε μαζί σας είναι καλή παρέα , φαγητό και λίγο κρασάκι από το παραδοσιακό της περιοχής, όλα τα άλλα αφήστε τα στη φύση γύρω σας...

Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι αυτό για να γνωρίσουμε οσο το δυνατόν περισσότερα μέρη ....